Ja, ni vet ju vid det här laget att jag ÄLSKAR choklad… Brownie, kladdkaka, chokladtårtor, chokladbollar, chokladkakor, ja allt med choklad. Så ni kanske förstår då att det här är en ren dröm. Brownie och chokladbollar i en och samma tugga. Jag kunde bara inte motstå:)
Gillar du choklad så gillar du det här, jag lovar! Jag älskar när browniekakan är sådär härligt kladdig, yummie;)
Receptet på dessa goda chokladbollsbrownie kommer från en fantastisk tjej som inspirerar mig väldigt mycket hon heter Camilla och bloggar på My kitchen stories.
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda ner resten av ingredienserna och rör försiktigt till en jämn smet. Blanda inte för mycket bara så allt blandas.
Täck en form som är ca 20X30 cm med bakplåtspapper, häll ner smeten och fördela jämt.
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt i kylskåpet innan du brer på chokladbollstoppingen.
Kokos till att toppa med
Gör så här:
Vispa grädden till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
Vispa ihop smör, kakao, strösocker havregryn och kallt kaffe i en bunke till en jämn smet.
Tillsätt vispad grädde och vaniljkräm till smeten och vispa försiktigt, på låg hastighet, till en jämn och krämig smet.
Bred chokladbollstoppingen över brownien, toppa med kokosflingor och låt stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
Chokladbollsbrownien är enklast att skära upp när den är kylskåpskall och som sagt jag gillar när den är sådär härligt krämig i botten så då är det bra att äta den med en gaffel;)
Ha nu en helt underbar dag och lyxa till det med nåt riktigt gott dagen till ära:)
Kram Kram