Banana Split -allt-i-ett-dessert
WOW säger jag bara, igår gjorde jag en helt fantastiskt god dessert. En Banana Split -allt-i-ett-dessert, alltså jag vet inte med ord hur jag ska beskriva den men GÖR DEN! Lova att prova, du kommer inte att bli besviken, den kommer göra succé bland gästerna och dig själv också för den delen. För man tror inte att en sån enkel dessert kan bli så makalöst god.
Banana Split -allt-i-ett-dessert, 8-10 personer
Kexbotten:
100g smält smör
300g digestivekex (Finmalda)
Fyllning:
300g naturell philadelphiaost
90g mjukt smör
6-7 dl florsocker
4 bananer
Grädd topping:
4 dl vispgrädde (Vispad)
Dekortions topping:
Bananer
Jordgubbar
Ballerinakex
Maränger
Chokladsås
Gör så här:
Den här desserten består av 3 olika lager, ja eller 4 om man räknar med toppingen. Den är väldigt enkel att göra.
Börja med att göra kexbotten. Blanda ihop finmalda digestivekex med smält smör och tryck ut i en form som är ca 30×20 cm och klädd med bakplåtspapper om du vill kunna ta upp den och skära i bitar. Platta till botten ordentligt med händerna och ställ in i kylen.
Vispa ihop smör och philadelphiaost, tillsätt florsocker och vispa med elvisp tills du får en helt slät kräm. Bred philadelphiasmeten över kexbotten. Skiva bananerna och fördela ovanpå, tryck ner dem lätt i smeten.
Vispa grädden rätt hårt och fördela den ovanpå. Bred ut den snyggt och jämt.
Ställ in formen i kylen några timmar. Dekorera innan servering med valfri dekorering men jag använde mig av lite skivad banan, jordgubbar, grovhackade ballerinakex, maränger och chokladsås som jag gjorde genom att blanda lika delar kakao och socker och sedan tillsätta lite mjölk.
Sen är det bara att njuta av en helt magiskt god dessert som jag tror du kommer göra fler än en gång, det kommer jag i alla fall.
Halvera mängden på allt om ni inte är så många, då kan du använda en limpform att ha den i.
Alltså kolla in den krämiga banana splitten:)
Ett måste att testa!
Ha nu en helt fantastisk söndag, solen strålar här hemma och ett tjockt lager snö ligger som ett täcke över Örebro. Så vackert, jag ska bara vänta på att brödet som står i ugnen blir färdigt sen ska jag ut på en härlig vinterpromenad.
Kram Kram
Frida
Hej, ser jättegod ut. Brukar du göra den i en springform?
victoriasprovkök
Det går bra med springform ?