Krämig champinjonsoppa
Soppa, hur gott är inte det? Älskar soppa, speciellt en kall och ruggig vinterdag. Den här soppan är makalöst god och krämig och är ett måste att prova. Kastanjechampinjoner, vitt vin, persilja och grädde… Den kombon kan bara inte bli fel. Eller vad säger du? Perfekt nu till helgen om du vill ha nåt gott och värmande att njuta av.
Krämig champinjonsoppa, 4 portioner
700g kastanjechampinjoner
2 msk smör
2 msk olivolja
2 gula lökar
2 solo vitlökar eller 4 klyftor vanlig vitlök
1/2 tsk torkad timjan
1 dl vitt vin
1 dl vetemjöl
9 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk kalvfond
1 tsk salt
Svartpeppar
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk hackad persilja
Gör så här:
Dela champinjonerna i lagom stora delar. Hacka gula löken och vitlöken. Bryn löken i en stekpanna med smör och olja. Tillsätt champinjonerna. Låt champinjonerna bli lätt brynta och tillsätt timjan och vitt vin. Låt vinet puttra in i champinjonerna. Häll över allt i en stor gryta. Strö vetemjöl över champinjonerna och rör om. Tillsätt vatten och fond. Rör om och låt puttra ihop några minuter tills du får en krämig soppa. Tillsätt grädde, salt och peppar. Smaka av så du får en fin smak. Tillsätt till sist persilja. Låt puttra några minuter och låt den sedan stå och dra en stund innan servering. Soppan smakar som allra godast om den inte är helt varm.
Ha nu en toppenfin FREDAG!!
Massa KRAMAR från mig