Nattjästa paranötsbröd
Såååå gott med nybakat, här har jag knåpat ihop ännu en variant på nattjäst bröd. Denna gången med vetekli och paranötter. Väldigt gott med de lite krispiga inslaget av nötter i bröden.
Nattjästa paranötsbröd, 9 st
4 dl kallt vatten
6 g färsk jäst
1 1/2 tsk salt
1 dl vetekli
2 msk naturell rapsolja
1 dl hackade paranötter
410 g dinkelmjöl
Gör så här:
På kvällen: Blanda ihop vatten och jäst i en stor bunke och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt sedan salt, vetekli, olja, paranötter och till sist dinkelmjöl. Rör om till en lite kletig deg.
Låt degen jäsa i bunken i rumstemperatur över natten eller minst ca 8 timmar, täck över med plastfolie.
På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Vänd ut den lösa degen på ett väl mjölat bakbord, vik ihop degen några gånger med väl mjölade händer. Degen är väldigt lös och det ska den vara. Var bara försiktig så går det bra;) Tillsätt den mjölmängden du behöver så du kan ta lätt i degen. Knåda inte. Dela sedan degen i ca 9 delar, en del i taget och doppa snittytorna i lite dinkelmjöl, forma till en lite rund bulle och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Degen är fortfarande kladdig så forma försiktigt.
Sätt in bröden mitt i ugnen ca 14-15 minuter, alla ugnar är olika så håll koll på bröden som ska få en fin yta.
Låt svalna och servera sedan helt underbart goda och nybakade frallor till frukost.
Kram
Helene
Jag tror tryckfelsnisse varit i farten. Vatten står två gånger i ingredientlistan men ingen jäst.
victoriaadmin
Tack snälla, ändrat nu:))