Falukorvs ratatouille
Ni önskar ofta att jag ska lägga ut enkla, snabba och goda vardagsrätter och här kommer en riktig HIT måste jag säga. En Falukorvs ratatouille som blev så magiskt god, kanske för att jag kunde knata ut i trädgården och klippa av lite färska örter och det är januari månad. Alltså sååå himla god och väldigt enkel. Serveras med kanske potatis, pasta, ris eller liknande.
Falukorvs ratatouille 3-4 personer
500g falukorv
1 zucchini (400g)
1 röd paprika (250g)
1 stor rödlök
3 klyftor vitlök
1 msk tomatpuré
1/2 msk färsk hackad timjan
1/2 msk färsk hackad rosmarin
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 burk (400g) hela körsbärstomater
100g fetaost
Oliver
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka zucchini, paprika, rödlök och vitlök i lagom stora bitar, lägg åt sidan.
Smält en klick smör i en gryta eller gjutjärnsgryta, när det blivit varmt och puttrar så tillsätt färska hackade kryddor, bryn kort och tillsätt tomatpuré, bryn kort under omrörning. Tillsätt zucchini, paprika, rödlök och vitlök och låt fräsa en stund. Tillsätt sedan vatten, grönsaksfond och hela körsbärstomater på burk. Låt puttra ihop under lock ca 15 minuter. När den kokat klart så smular du ner fetaosten rätt grovt och rör om hastigt.
Häll sedan din ratatouille i en ugnsform, skiva falukorven i skivor men inte helt igenom. Lägg falukorven i ugnsformen. Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter. Jag penslade toppen på korven med lite tomatpuré för att få lite yta på korven. Jag toppade även med några oliver på slutet.
Det här blev sååå gott, jag bjöd mamma och pappa på maten och det var den godaste falukorvsrätten de någonsin ätit. Riktigt bra betyg och jag kan bara hålla med.
Alltså kolla in denna Ratatouille;)
Mycket grönsaker gör middagen extra nyttig.
Jag blir sugen på den så fort jag ser bilderna igen, haha;)
Hoppas ni får en fin kväll, kram kram och DU följ mig mer än gärna på Instagram Victorias_provkok eller Facebook HÄR