Krämig tomatsoppa med vispad fetaostcreme
Höst och vad passar bättre då än en värmande soppa. Soppa är helt fantastiskt tycker jag, med så små och enkla medel kan du skapa nåt så otroligt gott och det går att variera i det oändliga. Dessutom är det både nyttigt och billigt att laga. Perfekt att värma på dagen efter också om det blir något över. Den vispade fetaostcremen är supergod den också och tillsammans med soppan skapar den magi:)
Så testa nu, passar perfekt såväl till lunch som middag, baka nåt gott bröd till och du är i hamn. Jag lovar!
Krämig tomatsoppa med vispad fetaostcreme ca 3 portioner
1 mediumstor gul lök
Smör
1 msk tomatpuré
250g körsbärstomater
1 burk krossade tomater
1 klyfta vitlök
1 1/2 msk grönsaksfond
3 1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Fetaostcreme:
1 dl creme fraiche
50g fetaost
1 msk finhackad persilja
Salt
Gör så här:
Hacka löken och bryn den lätt i en kastrull med smör tills den blivit lite genomskinlig, tillsätt tomatpuré och bryn en kort stund till.
Tillsätt körsbärstomater, krossade tomater, hackad vitlök, grönsaksfond och vatten. Låt koka ihop ca 10 minuter och mixa sedan soppan slätt med en mixer. Tillsätt vispgrädde och smaka av med salt och vitpeppar.
Vispa ihop creme fraiche tillsammans med smulad fetaost, vispa med elvisp tills det tjocknat. Tillsätt hackad persilja och lite salt.
Servera soppan tillsammans med en klick fetaostcreme, såååå gott!
Mums så gott! Älskar soppa:)
Hoppas att du får en härlig dag, massa kramar:)
Följ mig gärna på Instagram Victorias_provkok eller på Facebook HÄR