Jordgubbskeso
Våra svenska otroligt goda jordgubbar börjar ploppa upp lite överallt nu och då gäller det att passa på att äta. Visst de är galet dyra just nu måste jag säga men hoppas priserna sjunker lite snart. Jag har dock svårt att hålla mig borta för jordgubbar är något jag tycker väldigt mycket om. Idag blev det lite extra lyxigt med en jordgubbskeso till frukost. Enkelt, snabbt, galet gott och lite extra lyxigt, den kombon gillar jag. Vill du också prova så kommer receptet här:) Jag gjorde 3 stycken lite mindre men man kan gladeligen äta alla 3 själv eller göra en stor, haha.
Jordgubbskeso
100g färska svenska goda jordgubbar
Ca 1 tsk mjuk eller flytande honung
250g keso
Topping:
Jordgubbar
Lite mynta (om du har hemma, min trädgård har massa mynta, den sprider sig lätt)
Gör så här:
Skölj och ta bort det gröna på jordgubbarna, mosa de noga med en gaffel.
Blanda ner honung, har du bara sån hård honung så kan du smälta den lite i en kastrull.
Tillsätt keso och rör om.
Lägg upp allt i små fina glas eller skålar. Mina är (de till höger) burkar från stenbitsrom, jättefina till desserter så spara de. Den burken till vänster har jag köpt nån dessert i på Lidl, också jättefin.
Toppa med lite jordgubbar och kanske mynta. Om du köper mynta så kan du alltid plantera ut den i en kruka, den sprider sig och kommer nästa år igen. Supergott att ha tillsammans med jordgubbar.
Ha en fin dag och hoppas du testar:)
Kram