Inlägget innehåller även reklam för min bok
Gröt i burk
Godmorgon och välkommen lördag. Igår var en dag med fullt ös hela dagen. Dagen startade med en intervju för en tidning här i Örebro, som handlar om min nya bok ”Matbröd” så kul:):) Boken släpps ju den 13 september men går att förboka redan nu om du vill:) Klicka på länken HÄR om du önskar boka en.
Sen vidare till Katarina Kling (Klings Kitchen) för lite förberedelser och planering. Vidare till frisören och sen iväg på AW hos en kollega. Mellan det blev det lite inhandlingar av olika dess slag. Huvudet bara snurra på mig i natt, tror det blev en lite väl intensiv dag igår:)
Idag ska vi iväg på bröllop men innan det så vill jag tispa om denna supergoda frukost som jag åt idag. Jag gillar ju gröt och äter det dagligen till frukost. Men idag blev det Gröt i burk. Den här varianten kokas och läggs upp i burkar. Blir inte som overnight oats då den kokas och denna variant föredrar jag faktiskt. Åt en liknande på ett hotell i Bodø när vi skulle åka över till Lofoten i somras. Fastnade direkt, hoppas du också gör det.
Så himla smidigt att göra klart på kvällen om det är en stressig morgon eller om frukosten kanske intas på flygande fot.
Gröt i burk 2 små burkar eller 1 stor:
1 dl havregryn
Knappt 2 dl mjölk (Jag använd 3 %)
5-6 hackade mandlar
1 tsk mjuk eller flytande honung
Lite salt
Topping:
Valfri sylt, jag hade en med vinbär och hallon som jag fått av en vän
Kanske lite bär
Gör så här:
Koka ihop alla ingredienser till gröten så den blir som en vanlig gröt.
Lägg upp i glasburkar, låt stå över natten i kylen eller tills den kallnat.
Vid servering eller innan den tas med så toppa med sylt och kanske lite färska bär.
Hoppas att du får en superfin dag, nu är det nog dags för mig att snygga till mig lite och fara på bröllop! Bröllopet är i Arboga så är en liten bit för oss att åka:)
Kram