Fiskgratäng med dill och räkor
Nu börjar det gå mot ljusare tider vilket även innebär att middagarna på kvällen kan fotas och bli fina. Dock var det lite försent för denna fiskgratäng att hamna på en fin bild men ni får helt enkelt nöja er (jag får nöja mig) med denna bild:) Det hade blivit lite för mörkt ute för att få till en bild men snart så. Men ville så gärna bjuda på denna goding. Denna fiskgratäng är både enkel och så himla god att laga.
Fiskgratäng med dill och räkor 3-4 portioner
700 g färsk vit fisk tex kolja eller torsk
Potatismos på ca 800 g potatis (jag pressar kokt potatis och blandar med mjölk, grädde, smör, salt och vitpeppar.
Dillsås:
25g smör
1 msk vetemjöl
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 tärning fiskbuljong
1 msk dill
Salt efter smak
Vitpeppar
Topping:
Räkor
Sparris (kan uteslutas)
Gör så här:
Gör potatismoset. Gör såsen genom att smälta smör i en kastrull, tillsätt mjöl och rör om. Tillsätt sedan grädde, mjölk, buljong, dill, salt och lite vitpeppar. Smaka av.
Klutta ut moset i en form längs kanterna(ca 5 cm in inte längre), se till att det går upp en bit på kanterna. Lägg fisken i mitten, salta och peppra. Häll såsen över fisken, toppa eventuellt med lite färsk sparris, bryt bort nedersta hårda delen.
Sätt in i ugnen på 200 grader ca 20 minuter eller tills fisken är klar och moset fått lite färg.
Toppa med räkor.
Sen är det bara att njuta!
Kram på dig:)