Fetaostsnittar med jordgubbar
Godmorgon, lördag idag och en välbehövlig helg och ledighet väntar. Igår hade vi begravning för min svärfar. Ett fint avsked men det har varit en månad som inte varit sig lik. En fruktansvärt jobbig månad på alla sätt och vis. Jag stod för mat och fika igår och det blev min populära dubbelmarinerade kyckling och fläskfilé recept HÄR till det en hemmagjord potatissallad med kapris och rödlök, en sallad, nybakat nattjäst bröd och ett vispat lite brynt smör med flingsalt. Till fika blev det lite bullar, kakor och en sommardrömtårta.
Men nu över till dessa godingar, jag lever ju som sagt på jordgubbar och vattenmelon på sommaren, och får du lite nattjäst bröd eller annat bröd över så testa dessa Fetaostsnittar med jordgubbar.
Fetaostsnittar med jordgubbar
4 bitar gott bröd, gärna lite segare nattjäst bröd
Olivolja eller smör att steka i
100 g vitost/fetaost (jag använder denna) så god, har den i greksallader också.
2 msk vispgrädde
4 jordgubbar
Citronmeliss eller annat grönt
Krämig balsamvinäger
Gör så här:
Stek brödbitarna i en stekpanna med olivolja eller smör på båda sidorna tills de fått en gyllene och lite knaprig yta. Vispa ihop vitost och vispgrädde med en elvisp. Bred på bröden och toppa med skivade jordgubbar, hackad citronmeliss och lite balsamvinäger, den mörka krämiga varianten. Servera gärna på direkten medans brödet är ljummet.
Kram kram