
Scampi bowl med krämig vitlökssås och sparris
Alltså hur himla gott!?
Så galet gott måste jag säga och enkelt att göra är det också. Det är ju också säsong för sparris nu och den är sååå god.
Så vill du smaka på en supergod lunch eller middag, gör denna goding på direkten.

Scampi bowl med krämig vitlökssås och sparris, 2 portioner
400 g råa scampi (eller använd den mängd du önskar men jag tar lite extra för det är så gott!)
ca 3/4 dl olivolja
2 msk citronsaft
1 stor klyfta vitlök
Salt
1 msk hackad persilja
Sås:
2 stora klyftor vitlök
Smör
2 dl vispgrädde ev lite till
1/2 dl creme fraîche
1 msk vetemjöl och lite vatten
1-2 msk fint riven parmesanost
Salt
Svartpeppar
Ris (jag använde jasminris men det går bra med annat ris också)
Smörstekt sparris
Persilja
Gör så här:
Blanda ihop allt till dina scampi i en skål och lägg ner upptinade råa scampi, låt marinera medan det andra förbereds.
Koka riset enligt anvisningarna.
Gör såsen, riv vitlöken och bryn lite kort i en kastrull med smör. Tillsätt vispgrädde, creme fraîche, och red av med lite vetemjöl som du blandat med lite vatten. Tillsätt det tills du får önskad tjocklek på såsen. Tillsätt sedan lite finriven parmesanost, salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.
Bryt bort den nedersta hårda delen på sparrisen om du använder färsk och stek sparrisen i smör, salta lite på slutet.
Stek på dina scampi innan servering de ska få en fin yta, grilla går såklart också bra.
Servera med ris i botten, sparris, scampi, sås och persilja.

Kram till dig, vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, skulle behöva plantera ut mina plantor men vågar inte än då det är lite väl kyliga dagar. Har du satt ut dina än om du har några? Observera att jag inte har något växthus:)