Igår blev jag så grymt sugen på fluffiga bullar med pesto och ost så det blev till att baka. De blev så sjukt goda, man kan äta dem som de är eller med lite smör, mer behövs inte.
Till en liten sats på ca 10-12 bullar behövs:
20 g jäst
50g smör
1 1/2 dl vatten
2 dl naturell yoghurt (3%)
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 ägg
Ca 6-7 dl vetemjöl
Pestobullar fyllning:
Philadelphiaost
Grön pesto
Ostbullar fyllning:
Philadelphiaost
Finriven god ost
Topping:
Vatten
Sesamfrö
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt vatten och yogurth. Blandningen ska vara fingervarm. Tillsätt den i jästbunken och rör till jästen smält. Tillsätt sedan resterande ingredienser, mjölet sist. Mjölet tillsätter du efter hand tills du får en smidig deg som inte kladdar.
Knåda degen 10 minuter och låt sedan jäsa övertäckt ca 30 minuter eller tills den blivit dinner så stor.
Kavla ut degen och bred på philadelphiaosten. Välj vilken sorts bullar du vill göra och bred på anitingen pesto eller riv över ost. Vik ihop degen dubbelt och skär ca 5 cm breda remsor. Gör som byxben och tvinna de två remsorna på varje bulle och rulla ihop. Ja gör som vanliga kringlor.
Låt jäsa övertäckta på en plåt med bakplåtspapper ca 30 minuter. Pensla med vatten och strö över sesamfrön.
Sätt in i ugnen ca 7-9 minuter på 225 grader.
Ät och njut, kram ❤️