Pasta Lagondola med oxfilé en solklar favorit bland olika pastarätter.
Pasta och pastasåser är väl den perfekta snabbmaten. Det är ju inte bara det att det går snabbt att tillaga det räcker också till många och det går att variera i det oändliga.
Pasta Lagondola har länge varit en favoritpasta och en rätt vi brukade äta på en restaurang i Göteborg med samma namn som pastasåsen. Det är en riktigt fin smak på pastan och givetvis kan du variera köttet men jag brukar använda oxfilé då det alltid blir så mört och gott.
Till 3- 4 personer behövs:
250g oxfilé
200g champinjoner
1 röd paprika
1 grön paprika
1/2-1 msk dijonsenap
Ca 3 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Dela champinjonerna i kvartar och strimla paprikorna. Fräs det i en stekpanna med smör, tillsätt först champinjonerna och stek dem på hög värme och sedan paprikastrimlorna och fräs ytterligare en stund. Lägg över i en kastrull. Häll i lite vatten i stekpannan så alla smaker drar åt sig och häll i vattnet i kastrullen.
Dela köttet i bitar.
Stek köttet i stekpannan på hög värme med en klick smör tills det får fin yta. Lägg köttet i kastrullen och tillsätt lite vatten i stekpannan. Häll över vattnet i kastrullen.
Tillsätt grädde i kastrullen och låt koka upp, smaka av med senap, salt och peppar. Red av med vetemjöl utrört i lite vatten tills du får önskad konsistens.
Servera med pasta.
Riktigt gott och enkelt och perfekt om du har en snutt oxfilé kvar efter helgens festligheter.
Kram kram ❤️
Teresa
Gud va gott det såg ut!
Mirre - Sweetwords
Men du så gott det verkar och ser ut
Malin
Ser såååå gott ut!!!
Tack för receptet. Ska absolut testas.
Kram Malin
Robert Scheiber
Detta är ju min favorit. Restaurang Lagondola serverar den tyvärr inte längre. När jag frågade om den för något år sedan försökte de göra den men blev inte så bra. Förr fanns även Tortellinin Lagondola men nästan samma sås som till Pasta Lagondola. Denna var grymt god med och jag hade varit glad ifall denna kom fram som recept med ifall någon kommer ihåg innehållet 🙂 / Robert @
Linnéa
Tips på grönsaker att byta ut mot paprikan?