Pepparkakstryfflar med mandelmassa och vit choklad…
Hur gott är inte det här, de har en given plats på godisjulbordet i år kan jag lova. Med en härlig smak av pepparkaka och vit choklad är de svåra att motstå. De är enkla att göra och går snabbt också.
Till ca 10-12 stycken behövs:
75g smakrika goda pepparkakor
100g mandelmassa
3 msk rumsvarmt smör
Topping:
100-150g vit choklad
Krossade pepparkakor
Gör så här:
Mortla eller mixa pepparkakorna till ett fint mjöl.
Blanda ihop alla ingredienserna och knåda ihop till en fin massa.
Rulla till runda bollar och lägg dem i kylen på en bricka med bakplåtspapper ca 1 timma.
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna.
Doppa pralinerna i den smälta chokladen och lägg upp på ett bakplåtspapper, strö över lite krossad pepparkaka. Förvara i kylen och njut av julens alla goda smaker.
Ha nu en fantastisk dag, hit till Örebro har kylan kommit i alla fall, får se om det håller i sig för nu är snön välkommen.
Kram
Maria
Gjorde dessa igår….såååå goda!!! 🙂
Anis
Vad kan man använda istället papperskakor ?
victoriasprovkök
Nu är ju detta med pepparkaka men det finns mängder med olika varianter utan.
Isabelle
Går det att frysa dem?
victoriasprovkök
Borde du ja fint