Pizzabullar med oliver och vitlök… Vad gör du av överbliven pizzadeg?
Ofta när i alla fall jag gör pizza hemma så blir det en bit deg över. Den biten passar perfekt till pizzabullar som du enkelt kan ta fram till mellanmål eller varför inte frukost eller till soppan.
Det funkar ju även finfint att göra en pizzadeg till enbart bullarna också om så önskas.
Du behöver:
Pizzadeg
Pizzasås (jag mixar en förpackning krossade tomater med 1 msk tomatpuré, en klyfta vitlök, salt, peppar, basilika och pizzakrydda.
Riven ost
Kärnfria oliver (hackade)
Topping:
1/2 dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta
Hackad persilja
Flingsalt
Gör så här:
Kavla ut pizzadegen och bred på tomatsåsen. Strö över ost och oliver. Vik ihop degen och dela i lagom stora remsor som du tvinnar till en bulle.
Blanda ihop toppingen förutom flingsaltet.
Pensla över bullarnamed toppingen och strö över flingsalt, låt dem jäsa ca 30 minuter under bakduk.
Sätt in i ugnen ca 7-8 minuter på 225 grader.
Eftersom jag alltid gör på pizzadegsresterna så har jag inga exakta mått men blanda till mer topping om du gör många bullar.
Nu ska jag fortsätta kurera mig, hemma med ögoninflammation som tack och lov börjar gå i rätt riktning. Började tro att jag skulle få leva med det jämt. Åkte på nån riktigt jobbig variant och jag håller alla tummar jag har för att jag klarar nästa öga och slipper inflammation i det också.
Kram ❤️