Morotsfrallor
Nybakat bröd tycker jag slår det mesta, det är ju hur gott som helt och jag bara älskar det! Morotsfrallor är både enkelt och riktigt gott och uppskattas av de flesta skulle jag tippa på.
Morotsfrallor:
50g jäst
7 dl ljummen mjölk
2 tsk salt
2 skalade och finrivna morötter
1/2 dl rapsolja
Ca 16 dl vetemjöl
Gör så här:
Lös upp jästen i den varma mjölken. Tillsätt salt, morötter och olja. Rör om så allt blandas och tillsätt sedan mjölet, lite i taget under omrörning tills du får en smidig deg.
Låt degen jäsa i bunken övertäckt med en bakduk ca 40 minuter eller tills den är dubbelt så stor.
Dela degen i ca 20 bitar och forma till runda bröd.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta med en bakduk ca 30 minuter.
Sätt in i ugnen ca 11-14 minuter på 250 grader. Låt svalna innan du skär i dem.
Testa mina smarriga morotsfrallor på direkten:)
Kram på dig, ha en fin kväll❤️
Oscar
Syper gooodaaaaaa????
Oscar
*Super*
Karin
Andra gången jag gör dessa nu och de blir så goda!!
victoriaadmin
Åh så roligt att du gillar dem. Ha en fin dag kram kram
Kerstin
Lättgjorda o jätte goda
Rose-Marie
Så lätta att göra och goda ,saftiga ,mums
victoriasprovkök
Tack snälla så roligt att höra ❤️