Saffransockerkringlor med krämig vaniljfyllning
Alltså vet ni hur fluffiga och helt underbart goda de här blev. Mina fantastiska Saffransockerkringlor med krämig vaniljfyllning är magiska, gör dem och du kommer bli såld på dem. Jag kan lova det! Jag tycker faktiskt man kan baka saffransbullar redan nu, eller ja man kan ju baka dem året runt om man vill men jag tycker att de smakar som bäst innan jul. Efter jul har jag nästan tröttnat lite på saffran, haha. Så sätt fart och baka, vill du vänta lite tills det närmar sig jul så gör det men missa dem inte;)
Saffransockerkringlor med krämig vaniljfyllning
1 ägg
Ca 12-13 dl vetemjöl special
100g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
Vispa ihop rumsvarmt mjukt smör tillsammans med philadelphiaost, socker och vaniljsocker. Det ska bli en len kräm.
Underbart god och krämig fyllning…
Dela degen i breda remsor som du sedan delar som byxben, tvinnar och snurrar ihop till en bulle.
Olala, spana in fyllningen, såååå god;)
De är helt magsika med strösockret ovanpå…
Serveras med ett glas iskall mjölk till… svårt att bara ta en.
Ha nu en riktigt härlig söndag så ses vi snart igen, håll koll i veckan för då kommer mina saffransbullar i långpanna som även de är gudomliga.
Kram
Ser goda ut, ska prova.
Ja gör det:)
Ser galet goda ut, men hur många blir det på ett ungefär?
Blir ungefär 20-25 st, kram
Dessa blev väldigt omtyckta när jag bjöd på dem ?
Åh så roligt att höra, kram
Ser så goda ut! Men undrar, rinner fyllning ut?
Nej det brukar stanna kvar:)
Dessa ska jag prova att baka idag ser så goda ut!
Sååååå goda!!! Mumma!! har bakat dem och spridit receptet vidare 🙂
Ser helt gudomliga ut men jag skulle behöva baka dom laktosfria och glutenfria vad rekommenderar du att jag byter till. Karin.
Jag har gjort liknande glutenfria kolla under kategorin glutenfritt
Godaste saffransbullar jag ätit, skulle ha hört alla fina komplimanger jag fick på jobbet idag 😊 Fick dela med mig av ditt recept till många 😊 Tack! 💕
Men så roligt att höra 💖
Så goda kan rekommenderas har aldrig ätit så gott och saftigt bröd Yvonne
Åh så roligt
Hej 🙂 kan jag ta vanligt vetemjöl?
Ja det går bra
Kan man ha nåt annat än Philadelphiaost? Får man nån slags smak av den?