Daim och mandelfudge
Är julbaket igång för fullt hemma hos dig också? Här bakas det så det står härliga till:) Men det är bara roligt med lite julstök, det hör liksom till julen. Igår kom dessutom julgranen in och då kan julen börja på riktigt. Idag blir det lite adventsmys här hemma hos oss med en liten del av ”tjocka” släkten. Det har liksom blivit som en liten tradition att ses någon av helgerna innan jul och äta tomtegröt, skinkmacka och lite fika. Så mysigt så. Men nu över till mina helt otroligt goda Daim och mandelfudge. Enkla att göra och de smakar såååå gott!
Daim och mandelfudge
100g mjölkchoklad
100g mörk choklad
1 msk smör
1/2 burk sötad karamelliserad mjölk
2 st dubbeldaim
1 dl mandlar
Lite flingsalt
Gör så här:
Hacka chokladen och lägg en tillsammans med smör och karamelliserad mjölk i en djup tallrik. Sätt tallriken över ett varmt vattenbad och låt smälta ihop. Rör om tills du fått en fin och len smet. Hacka daim och mandlar, spara ungefär 1/3 till toppingen, resten blandar du ner i smeten. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd form och bred ut så tjockt som du önskar. Toppa med diam, mandlar och lite flingsalt. Låt stelna i kylen och skär sedan i bitar.
Sååå god fudge…
Nu får ni alla ha en superfin Söndag. Massor av kramar och jag önskar er alla en fin 3e advent.
Emma
Hej! Snabb fråga, ska det var karamelliserad mjölk eller kondenserad? Har sett något liknande typ av recept med kondenserad mjölk så tänkte bara kolla!
victoriasprovkök
Nu sista gången hade jag karamelliserad men båda funkar