Snabbt frukostbröd i långpanna
Älsk på lördagar, speciellt morgonen då man har hela helgen framför sig. Sååå skönt och såå mysigt att kunna lyxa till frukosten lite extra och bara få ta det lugnt. I morse blev det nybakat bröd till frukost. Jag gjorde en variant på bakpulverbröd som går snabbt att göra. Ofta gör jag ju nattjäst bröd, men eftersom vi var ute med jobbet igår blev det inget, istället bakade jag i morse. Det kan knappast bli enklare, bara att blanda, platta ut, dela och grädda…
Bara att sätta igång nu om du inte redan ätit frukost.
Snabbt frukostbröd i långpanna
2 dl grahamsmjöl (130g)
8 dl vetemjöl (480g)
4 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
3/4 dl rapsolja
2 msk flytande honung
5 dl kall mjölk
Topping:
Uppvispat ägg
Valfria frön
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Rör om väl så bakpulvret blandas med mjölet.
Tillsätt sedan övriga ingredienser och rör om till en kletig deg.
Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper och platta ut till en raktangel som är ca 2-3 cm tjock. Själva rektangeln blev ca 30x20cm, plåten kan vara större, det spelar ingen roll då du inte plattar ut det i kanterna. Dela rektangeln i små fyrkanter. Tryck ner en degskrapa i botten på plåten. Se bild nedan på ogräddat bröd.
Pensla med uppvispat ägg och strö på valfria frön.
Sätt in brödet i ugnen ca 15-17 minuter. Tiden beror på vilken ugn och hur tjockt brödet är så håll koll på brödet. Du känner din ugn bäst.
Låt brödet svalna något och bryt sedan isär det.
Här ser du det ogräddade men penslade brödet delat i fyrkanter.
Ha nu en jättefin helg.
Kram
Ella
Såå vackert bröd! Ser fram emot att baka dessa.