Falsk Créme Brûlée med passionsfrukt
Men alltså jag är så glad och tacksam för alla era fina ord om den här desserten. Jag lade ut den på Instagram igår och det blev succé på direkten. Så kul! Och så roligt att ni engagerar er, visar på att ni gillar det jag gör och vill ha recept. Blir så himla glad ska du veta:) Engagemang är som ni säkert redan vet viktigt som influensers men även viktigt för mig då jag faktiskt ser vad NI gillar och att det peppar mig nåt otroligt att fortsätta skapa nya recept till er. För utan engagemang blir det ju faktiskt inte lika roligt… Alla peppande kommentarer och gilla markeringar betyder mer än du kan ana för en influensers. Det är liksom det sättet jag kommunicerar med dig och det sättet du kan kommunicera med mig.
Anledningen till att receptet kommer upp dagen efter eller knappt 22 timmar senare är inte för att jag vill vara dryg på något vis som någon trodde utan det är för att jag för det första gärna ville visa min dessert som blev så god för er (jag vill liksom visa allt direkt och dela med mig:)sån är jag… och dels för att jag efter att jag visade den har jobbat konstant förutom att jag sovit några timmar. Det är alltså inte för att dryga mig, synd att ens någon ska behöva tro det:( och anledningen till att jag inte skrev vad det var, det var för att jag inte bestämt mig för vad den skulle heta helt enkelt. Det blir lätt så när man skapar helt nya recept.
Men NU har jag bestämt mig för att den får heta Falsk Créme Brûlée med passionsfrukt, såååå galet god och den görs från grunden på bara några minuter. Bästa och enklaste och den passar alla skulle jag säga.
DU MÅSTE PROVA!
Och berätta gärna vad du tyckte om den, jag älskar att få veta och det är så roligt att se när ni provar.
Falsk Créme Brûlée med passionsfrukt 3 st små
1 dl vispgrädde (40%)
100g naturell färskost (typ philadelphiaost, jag använde orginal)
1 msk vaniljsocker
1 msk florsocker
2-3 passionsfrukter
Topping:
Brunt farinsocker
Gör så här:
Lägg grädde, färskost, vaniljsocker och florsocker i en bunke. Vispa med en elvisp tills allt tjocknat och fått en fin, krämig och fast konsistens.
Gröp ur passionsfrukterna och lägg i botten på små glas eller burkar. Jag använde passionsfrukt på burk som jag köpte på Madeira men kör på vanliga passionsfrukter, det går precis lika bra och det kommer jag använda i fortsättningen också.
Lägg sedan på smeten du vispat lite försiktigt.
Toppa med lite farinsocker och bränn av toppen med en brännare så du får det sådär härligt gyllene.
Klart för servering och det blir så himla gott och ser riktigt lyxigt ut fast det är en så snabb dessert.
Lycka till och hoppas du provar:) Önskar du göra fler så dubbla bara receptet.
Massa kramar till dig och trevlig fredag 🙂