Glutenfria havrefrallor med mandel och äpple
Alltså dessa godingar blev det till frukost idag! Så enkla och snabba att göra och de är så himla goda och saftiga. Favoriter verkligen! Jag har just nu dille på färskost, avokado och flingsalt så den kombon blev helt grym på dessa frallor. Förutom att de är supergoda så är de även glutenfria se bara till att köpa glutenfritt havregryn då havregryn kan ha spår av gluten. Tänker om man ska bjuda nån som är väldigt känslig. Annars kör du ju på det havre du har hemma såklart:)
Tack snälla för all respons jag fick på dessa bröden på Instagram nu ikväll, det blev snabba ryck med receptet för så många önskade att få det. Blir så himla glad när ni kommenterar, gillar, delar och sparar mina inlägg. Betyder massor för mig och alla andra influensers. På så vis syns mina inlägg oftare för er också så du inte missar de när jag lägger upp.
Glutenfria havrefrallor med mandel och äpple, 8 frallor
250 g keso
4 hela ägg (rätt stora hade jag)
1 dl mandelmjöl
4 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 rivet rött äpple
Topping:
Linfrö
Solroskärnor
Chiafrön
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en bunke och rör om tills allt blandats väl. Bakpulvret behöver blandas ut ordentligt så rör något extra varv:)
Klutta ut 8 frallor med en sked på en plåt med bakplåtspapper.
Toppa med valfria frön.
Grädda bröden på 200 grader över och undervärme ca 20 minuter.
Jag brukar halvera bröden och äta de med naturell färskost och avokado som är en favorit.
Hoppas du har en fin helg, idag blev det mest slappa för min del. Jobbade en liten stund och åkte och handlade mat. Annars en träningsrunda på cykeln, ungefär vad jag haft för mig. I morgon blir det en sväng på sjön, de har lovat sol så jag håller tummarna för det!