Filfrallor
Nuuu du ska du få ett snabbt och enkelt recept till frukosten. Det har varit fullt ös som vanligt och veckan som skulle vara lugn fick inkludera en magsjuka så därav lite extra frånvaro. Det går bra nu måste jag säga:) Igår när jag skulle publicera detta inlägg fick jag istället åka iväg och hjälpa mamma och pappa som stod med sin bil i Hallsberg (några mil från Örebro) som inte gick att starta. Klart man ställer upp och kommer med extranyckeln som inte den heller gick. Slutade ändå med att vi fick ringa assistans:) Så kan det gå, det blir liksom aldrig som man tänkt sig, nån mer som känner igen sig:):)
För övrigt gick ugnen sönder, lagom som jag hade lovat radion (p4 Örebro) att baka en saffransrulltårta som de skulle få smaka på i samband med att jag pratade om julbak. Ja, så kan det gå, 3 rulltårtor senare så fick jag äntligen till kanterna på en så jag kunde få med mig några skivor i alla fall. Flyt måste jag säga:) Man får inte ge upp…
Men nog om det, vissa dagar flyter på som de ska, kanske till och med bättre medans andra inte riktigt blir som man tänkt sig. Spännande, visst:)
Men nu över till brödet, för antar att du vill ha recept på dessa godingar:)
Filfrallor ca 12 st
500g (5 dl) filmjölk (naturell)
1 ägg
2 dl fiberhavregryn eller vanliga
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
Topping:
Havregryn
Lite flingsalt
Gör så här:
Blanda ihop filmjölk och ägg i en bunke. Tillsätt sedan resterande ingredienser, blanda gärna ihop bikarbonaten med lite vetemjöl så att det verkligen blandas i hela smeten. Rör om ordentligt tills du får en fin grötliknande smet. Smeten ska liksom inte flyta ut, utan det ska gå att lägga upp på plåten till ett bröd.
Klutta ut ca 12 frallor med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med lite havregryn och flingsalt.
Grädda bröden mitt i ugnen på 225 grader över och undervärme i ca 15 minuter. Låt svalna lite och njut! Jag brukar dela mina bröd och fylla med något gott!
Ha en fin helg!
Stor kram