Varm smörgåstårta
Har du provat på varm smörgåstårta? Min vän Helen och jag var ute och gick när hon tipsade mig om denna goding. En smörgåstårta som värms i ugnen, supergott och enkelt att göra. Kan givetvis förberedas innan också och bara monteras ihop och gräddas när det är dags för middag. Jag gjorde den med små runda jubileumskakor men det går såklart bra att göra med stora kakor också. Men gör du dessa lite mindre så räkna med 3 kakor per person.
Varm smörgåstårta 2 personer (det blir 2 små minitårtor)
6 runda små jubileumskakor
1 paket skivat bacon (140g)
200g champinjoner
10 cm purjolök
ca 2 dl kokbar cremefraiche 32%
Salt
Svartpeppar
Topping:
2 dl riven ost
1-2 tomater
Gör så här:
Dela champinjoner, bacon och purjolök i mindre bitar och stek i en stekpanna med lite smör tills allt känns stekt. Salta och peppra. Lägg upp i en skål, låt svalna något och blanda ner creme fraiche. Smaka av.
Lägg upp 2 kakor på en plåt med bakplåtspapper, bred på hälften av fyllningen, lägg över kakor och lägg det sista av fyllningen. Toppa med en kaka och lägg på skivade tomater och riven ost. Detta blir alltså två små tårtor och räcker till 2 personer. Vill du göra fler så öka mängden.
Sätt in tårtorna i ugnen på 200 grader över och undervärme ca 12-15 minuter. Osten ska smälta och tårtan ska bli genomvarm. Alla ugnar är olika så håll koll:)
Hoppas att du kommer gilla:)
KRAM