
Mjukt fröbröd i form
Ofta när man talar om fröbröd som är fullt med frön och sådär superbra så är det ofta knäcke. Men här har ni ett helt fantastiskt gott Mjukt fröbröd i form. Alltså jag blev såå himla nöjd med resultatet. Glutenfritt, inte för att det är ett måste för mig som ni vet men för er som inte tål gluten är det ju ett plus tänker jag. Basen i detta bröd är i stället havregryn och sen massa frön. Mättande, nyttigt med massor av bra innehåll. Det enda du behöver tänka på är att skära lite försiktigt i det när det är nybakat och låta det svalna innan. Låt det gärna ligga framme i en påse över natten då sätter det sig bra men går såklart att äta helt nybakat också, det gjorde jag såklart. Men det håller sig saftigt bra länge. Alltså såååå goda smaker. Jag serverade med både naturell färskost och sen även med bara smör. MUMS!
En favorit som kommer göras många gånger:)

Mjukt fröbröd i form 1 bröd
3 dl havregryn (glutenfria om du gör glutenfritt)
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön, jag hade hela men krossade går bra också
1/2 dl chiafrön
1/2 dl sesamfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl naturell filmjölk 3%
2 msk honung mjuk eller flytande (har du hård så smält den innan i en kastrull)
2 msk rapsolja
1 rivet äpple mitt vägde 120g
Topping:
Frön
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan resterande produkter och rör om till en tjock smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång bakform på ca 1,2 liter.
Lägg i smeten och jämna ut, Strö över lite frön.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter, känn med en sticka som ska vara torr när du tar upp den.
Låt svalna några minuter i formen och ta sedan upp den på ett galler eller liknande och låt svalna helt innan du skär i det.


Alltså färskost är så gott på, jag toppade även med lite italiensk salladskrydda.

Hoppas du ser hur galet gott detta bröd är:)
Kram på dig och hoppas att din helg varit fin. Min har varit lugn med lite fix här hemma.
I morgon startar veckan med studiedag på jobbet, kul att göra lite annat än det vanliga.
