Idag tänkte vi vara lite danska och äta lite smörrebröd. Det var Fredde som fick bestämma maten och jag sa inte nej direkt. Supergott var det verkligen.
Vi hade 4 olika sorters smörrebröd. den första med ägg, majonnäs, räkor och rödlök. Den andra med rostbiff, pepparrotsvisp, rostad lök och lingon. Den tredje med rökt skinka, skivad leverpastej och ost och den fjärde med potatissallad, varmrökt lax och purjolök. jag använder mig alltid av hemmagjord majonnäs och hemmagjord potatissallad vilket jag tycker blir godast men det är såklart en smaksak. Dessa kombinationer är i alla fall grymma.
Brödet jag använde var en liten rund och platt rågsiktskaka, funka toppen när man inte hade bakat nåt själv.
Det var absolut inga fel att sätta tänderna i den här. Hemligheten är att det ska vara riktigt mycket pålägg på smörgåsarna.
Tillsammans med den hemmagjorda citronmajonnäsen smakade det här ägg och räk smörrebrödet fantastiskt.
Varmrökt lax med potatissallad en av mina favoriträtter som fick flytta över till ett smörrebröd. Lyckad kombo men glöm inte att göra potatissalladen själv och köp den dubbelsidiga varmrökta laxen.
Ett helt gäng blev det och man blir mättare än man tror.
Kan varmt rekommenderas och fungerar bra som bjudrätt eller som tilltugg på buffén. Enkelt att göra men lite pillrigt och det tar lite tid om man ska ha många. Men det är det värt.
Kram kram
Vilken är din favorit bland smörrebröd?
milla
Oj vad gott blir något speciellt med dessa små smörgåsar:)