Croissant med äggröra eller nutella, vilken är din favorit, den matiga eller den söta?
Alla har vi våra olika favoriter och jag älskar verkligen en nybakad croissant till fukost. Ibland är jag sugen på någon matig variant och då passar den med äggröra perfekt. Vill jag ha den söta varianten blir det ofta en med nutella och en god marmelad. Båda lika goda men på olika sätt.
Det är alltid bra med en påse croissanter i frysen och JAAA, jag har fuskat och köpt färdiga för de är så goda och faktiskt lite bökiga att göra själv från grunden. Det krävs lite tid när man ska göra dem själv så vill du ha nybakat, köp hem en påse från frysdisken.
Baka croissanterna enligt anvisningarna på förpackningen och fyll dem med.
Alternativ 1: nutella och en god marmelad, jag använde min goda äpple och citronmarmelad, sök i sökfunktionen efter receptet.
Gör så här: bred på ett lager med nutella och sedan lite marmelad. Ät och njut.
Alternativ 2: äggröra, Felino salami, philadelphiaost, persilja.
Gör så här: smält 1 rejäl msk smör i en stekpanna, knäck i 2 ägg, rör ständigt med en trägaffel. När äggröran börjar stelna, ta av från plattan och tillsätt 1 msk smör igen och rör om, krydda med salt och svartpeppar.
Skär ett snitt i croissanten och bred på philadelphiaost, fyll med äggröra, salami och toppa med persilja. Ät den ljummen, sååå gott!
Otroligt gott, vill ha en till nuuu.
Hoppas ni får en fin dag, idag ska jag jobba lite sen bara ta det lugnt, lite träning hinner jag kanske med också.
Kram kram ❤️