Browniebollar med lakrits och mjölkchoklad …
Gillar du kombon choklad och lakrits? Då bara måste du prova dessa godingar. Kombinationen lakrits och choklad är enligt mig helt fantastisk. Sist jag lade ut de här browniebollarna var de fyllda med toffee även det otroligt gott. Men som sagt gillar du lakrits så testa dessa!
Browniebollar med lakrits och mjölkchoklad ca 20 stycken:
20 stycken lakritsploppbitar säljs ofta dubbla
1 sats brownie (recept nedan)
200g mjölkchoklad
Topping:
Lakritsgranulat
Gör så här:
Skär bitar av browniekakan, platta ut, lägg i en Lakritsplopp, forma till en rund eller lite avlång boll och doppa i smält mjölkchoklad. Toppa med lakritsgranulat. Ytan på browniekakan kan bli lite hård och tycker du att den blev lite väl hård kan du skära bort översta delen på kakan.
Förvara i kylen men ställ fram lite innan servering för bästa smak.
Brownie:
250g smör
2 dl kakao
4 ägg
4 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 krm vaniljpulver
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 30x20cm.
Smält smör i en kastrull och rör ner kakao. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner kakaoröran i ägg och sockerblandningen och rör om, tillsätt salt, vaniljpulver och mjölet som är blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet och bred ut smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 20-30 minuter. Det är gräddningen som är det svåraste momentet, det är nu browninen ska bli sådär perfekt, inte torr men heller inte för kletig. Den ska liksom bli perfekt, tänk på att den stelnar till lite efter.
Låt den kallna helt i kylen.
Fantastiskt gott och väldigt uppskattat, man kan ju fylla dessa med lite olika chokladsorter som en liten överraskning.
Ha nu en riktigt härlig dag
Kram kram från mig ❤️