No bake Citronsnäckor
Enkla, fräscha och ruggigt goda Citronsnäckor, det går dessutom snabbt att göra dem och det blir en perfekt liten dessertportion. Ett stort plus i kanten är ju också att du inte behöver baka dem i någon ugn.
Hoppas ni alla haft ett riktigt fint nyår, för min del blev det ett väldigt lugnt nyår i år men dock väldigt bra. Nu sitter vi i bilen påväg till Sälen, så vi var uppe innan tuppen för att vi ska kunna få några timmars skidåkning även idag. Ska bli riktigt härligt, solen strålar, himlen är blå och vägen är nästintill tom på bilar.
Till ca 10-12 No bake Citronsnäckor behövs:
1 paket singoalla citron kex ca 195g
60g smör
200g naturell cream cheese
Knappt 1 dl florsocker
4-5 msk lemoncurd
3 dl vispgrädde (vispad)
Gör så här:
Mixa kakorna till ett mint mjöl. Smält smöret och blanda ihop det med kaksmulorna till en ”deg”. Ta en lagom stor klutt deg och tryck ut den i snäckformen, botten och upp på kanterna. Gör dem inte för tjocka men inte för tunna heller då du ska ta ut dem ur formen när de stenat.
Låt dem stelna i kylen och knacka ut dem ur formen.
Fyllning:
Blanda ihop cream cheese, florsocker och lemoncurd i en bunke. Vispa grädden hårt i en annan bunke. Blanda ihop med cream cheese blandningen och spritsa ut i snäckorna.
Förvaras i kylen men gör dem gärna strax innan de ska serveras. Låt stå med fördel 15 minuter i rumstemperatur innan de serveras då själva snäckan inte blir så hård.
Jag toppade mina med lite hackade nötter, choklad och kakao.
Gott nytt år
Hoppas ni får en fin första dag på nya året.
Kram