Aubergine och zucchinisallad med fetaost
Nu när det är högsäsong för grillat gäller det att komma på lite goda och spännande tillbehör till det grillade. På semestern har jag verkligen längtat efter zucchini och aubergine, jag tycker det är så gott med stekt aubergine och zucchini med lite salt på, mums. Det var inget att vänta på liksom, det blev en grillad ryggbiff med min himmelska bearnaisesås samt en Aubergine och zucchinisallad med fetaost, så otroligt gott!
Aubergine och zucchinisallad med fetaost
1 liten aubergine
1 liten zucchini
2 salladslökar
1 tomat
1/2 fetaost
Några droppar färskpressad citronsaft
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Gör så här:
Tärna aubergine och zucchini i bitar, strö över lite salt och låt stå en stund.
Hacka salladslökarna och kärna ur tomaten samt dela den i bitar.
Stek zucchini och aubergine i en stekpannan med olivolja. Tillsätt salladslöken och bryn den lite kort. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp i en skål, tillsätt hackade tomater, några droppar citronsaft, samt smulad fetaost, servera som tillbehör till grillat. Vi hade även färskpotatis till.
Den himmelska kalla bearnaisesåsen som jag gjort bra reklam för nu i sommar är både enkel och så god. Jag gillar kalla såser bättre än varma just på sommaren i alla fall. Receptet på såsen hittar du HÄR.
En välstekt ryggbiff är bara så gott men det gäller att få till den riktigt bra, tips på hur du får till den perfekta ryggbiffen hittar du HÄR
Nä nu ska jag ge mig ut och försöka fånga solen, ena sekunden mörka moln och andra sekunden sol. Svensk sommar eller?
Ha nu en riktigt fin dag och njut av god mat nu i sommar.
Kram