Saffransbullar i långpanna med krämig vitchokladfyllning
Ännu mera saffran blir det nu, älskar saffran, speciellt innan jul;) Många av er har säkert redan börjat baka med saffran medan andra väntar ett tag till. Valfritt såklart, men ni måste bara testa dessa gudomligt goda bullar i långpanna. Jag har tipsat om fyllningen redan förra julen då den är så underbart god men denna gången fick det bli långpannebullar som är så smidigt att baka och fyllningen stannar kvar inne i bullarna och de blir sådär härligt krämiga.
Så planerar du saffransbak så testa dessa, jag brukar ofta baka halva satsen med långpannebullar och andra halvan med vanliga bullar. När jag bakar halva satsen så tar jag bara en mindre långpanna men bakar du på hela satsen behövs en stor ugnsplåt.
Saffransbullar i långpanna med krämig vitchokladfyllning
1 ägg
Ca 12-13 dl vetemjöl special
100g rumsvarmt smör
200g vit choklad
1/2- 1 dl strösocker
pärlsocker
Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Jag tycker att vit choklad kan ha en förmåga att tjockna och få konstig konsistens när man smälter den på för hög värme så jag brukar vara väldigt försiktig. Jag låter vattnet koka upp i en kastrull, sätter över en djup tallrik, den ska hänga ovanför vattnet. Lägger i hackad choklad och tar bort kastrullen från värmen. Sen får den vita chokladen sakta smälta medan du rör om ibland. Ta sedan bort tallriken och låt chokladen svalna något så den blir lite rumsvarm.
Vispa ihop rumsvarmt mjukt smör tillsammans med philadelphiaost och socker. Det ska bli en len kräm, tillsätt den smälta chokladen under vispning och vips har du godaste chokladkrämen. Smaka på den för den är grym, men ät inte upp allt för då blir det inga bullar;)
Alltså den här fyllningen är magisk, skulle kunna mumsa i mig hur mycket som helst, men lagom är bäst i alla lägen;)
Kavla ut degen och bred på fyllningen i ett jämt lager.
Vik ihop degen, lägg upp den på en plåt, klipp jack i bullarna och skär ut rutor, jag brukar använda mig av en degskrapa för att göra rutorna.
Låt jäsa och pensla sedan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Mums, nu är en plåt klar, helt perfekta saffransbullar, tänk ett glas iskall mjölk till dessa;)
Ha en fin kväll och missa inte dessa…
Vill du baka utan saffran så kan jag tipsa om mina kanelbullar i långpanna med krämig kanelfyllning recept hittar du här HÄR.Det finns även lite mer bilder som visar hur du viker degen, för det går till på samma sätt.
KRAM KRAM
Maria
Hej
Ser ju gör mumsigt ut?
Vilken storlek på plåten använde du dig av!?
Med vänlig hälsning,
Maria
Trevlig helg?
victoriaadmin
Jag använder mig av en vanlig ugnsplåt. Kavla ut så tjockt du vill ha, det gör inget om det inte blir ut i kanten;) Ju tjockare deg ju högre bullar;) Ha en fin dag, kram
Julia Edebro
Kan man göra samma recept men göra vanliga bullar en och en i bullformar ?
victoriaadmin
Det går toppenbra det:) Kram
Hanna
Hur blir de om man fryser in dem? Tänkte bjuda på dem om en vecka.
Hanna
victoriaadmin
Alltid godast med nybakade men det går såklart att frysa. De blir som vilken fryst bulle som helst;);) Kram och lycka till
Hanna
Ps. Hur många ”bullar” får du ut av detta?
victoriaadmin
Beror lite på hur stora du vill ha men jag brukar räkna med kanske 25-30 st.Kram
Bibbi
Hur går man tillväga om man bara har torrjäst att tillgå? Befinner mig i USA och kan inte få tag på färsk jäst…
victoriaadmin
Det går bra att använda torrjäst men gör som det står på förpackningen då. Den vi har här i Sverige blandar vi ved varmare vätska, ca 45 grader och blandar den direkt i mjölet. Lycka till
Bibbi
Tack det ska jag pröva!
Barbro Nivstrand
Hej Victoria! Tack för din fina beskrivning av recept på dom fina saffran/kanelbullar. Du beskriver allt så tydligt och klart att det knappt går att göra fel. Jag är van att baka, men om jag ska göra något nytt känns det bra med en noga beskrivning. Till jul kommer jag göra dina saffransbullar i långpanna den med vit choklad och philadelphiaost. Låter supergott.
victoriasprovkök
Tack snälla:)
Inga-Lill Axelsson
Hej ?. Har nu bakat det fantastiska goda saffransbrödet i långpanna, så smidigt och sååååå gott ?. Tack och God Jul ?. Mvh Inga-Lill
victoriasprovkök
Åh så kul?
Ida
Kan vara det godaste jag har ätit på länge🤤