Nattjästa Honungsfrallor
Ni som testat något av mina nattjästa bröd vet ju hur galet gott och enkelt det är! Idag vill jag tipsa om ännu ett supergott nattjäst bröd nämligen mina Nattjästa Honungsfrallor. SÅÅÅÅÅ gott och enkelt. Bara att röra ihop degen, jäsa den i rumstemperatur över natten och baka ut lagom till frukost.
Nattjästa Honungsfrallor ca 7-8 st
3 g färsk jäst (Ja, bara 3 g, det räcker)
3 dl (300g) kallt vatten
1 dl (60g) finmalt rågmjöl
1 1/2 tsk salt
2 msk (35g) honung
ca 5 1/2 (330g) vetemjöl special
Gör så här:
Lägg jästen i en bunke och tillsätt vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rågmjöl, salt och honung. Rör om och tillsätt sedan vetemjöl tills du får en fin deg.
Låt degen jäsa i bunken över natten i rumstemperatur eller ca 9-10 timmar . Täck bunken med ett lock eller plastfolie.
På morgonen:
Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Degen är du rätt kletig men använd mjölade händer och var försiktig med degen så går det bra. Forma degen till en avlång ”limpa” och dela sedan i lagom stora delar. Jag brukar göra ca 7-8 frallor av degen. Använd mjölade händer och doppa snittytorna i mjöl, forma till slarviga runda frallor och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila 3o minuter medan ugnen blir varm. Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt in en ugnsform med vatten i botten på ugnen, jag brukar ha ca 1/2- 1 liter vatten i. Sätt in frallorna mitt i ugnen och grädda ca 12-13 minuter. Frallorna ska få en fin färg och låta lite ihåligt när du knackar på de.
Låt svalna innan du skär i de och njut av nybakat.
Forma degen till en limpa och dela i lagom stora frallor. Använd mjölade händer och mjöl på degen så det inte kletar fast.
Alltså spana in denna goding…
Hoppas du får en riktigt härlig dag, här blir det jobb, en springrunda och lite mer jobb:) En härlig dag med andra ord.
Kram Kram
Och du, följ mig mer än gärna på Instagram Victorias_provkok eller Facebook HÄR jag finns även på Pinterest HÄR
Annelie
Varför ska vissa bullar jäsa när de är uppdelade i bullar och vissa inte innan de sätts in i ugnen?