Innehåller reklam för min bok Matbröd
Pestobröd
Alltså hur urgulliga är inte dessa flätade pestobröd? Och jag lovar att de är så himla goda också. Perfekta att lyxa till middagen/lunchen med, kanske till salladen, soppan eller varför inte på buffébordet. Ja, som sagt de passar till det mesta. Perfekt också nu när det närmar sig sommar och många som har festligheter som studenten, skolavslutning, sommarkalas, grillfester mm. Baka, baka, du kommer älska de också hoppas jag:)
Pestobröd ca 12 st
25g färsk jäst eller torr (följ då anvisningarna på förpackningen)
50g smör
3 dl mjölk
1 ägg
1 msk strösocker
1 tsk salt
460g vetemjöl (ca 7 1/2 dl) men mjölmängden kan variera beroende på sort så känn dig fram till en fin deg.
Fyllning:
100g naturell färskost (tex philadelphiaost orginal)
2-3 msk grön pesto
Topping:
Uppvispat ägg
Lite sesamfrön
Gör så här:
Smält smöret och smula jästen i en bunke. När smöret smält så tillsätt mjölken och rör om. Känn så blandningen blir fingervarm, när du använder den färska jästen ska temperaturen inte gå över 37 grader. Rör ner smör och mjölkblandningen över jästen och rör om. Tillsätt sedan ägg, strösocker, salt och rör om. Tillsätt vetemjöl, lite i taget under omrörning tills du får en fin deg. Du ska kunna peta på degen med mjölade händer utan att den kletar men ta inte i för mycket mjöl så brödet blir torrt. Knåda degen, gärna med maskin men för hand går också bra. Knåda ca 7-10 minuter.
Lägg över en bakduk och låt jäsa ca 30-40 minuter i rumstemperatur. Häll sedan ut degen på ett mjölat bakbord, kavla ut, jag knådar inte degen efter jäsning, brukar aldrig göra det. Tycker de blir luftigare bröd då. Kavla ut en rektangel som är ca 1/2 cm tjock.
Blanda ihop färskost med pesto och bred över. Vik sedan den ena långsidan över den andra så degen blir dubbel. Skär i ca 3 cm breda remsor som du gör 3 remsor av och flätar, se bild nedan. Rulla sedan ihop och lägg i en smörad muffinsplåt.
Låt jäsa i rumstemperatur ca 30 minuter, pensla med uppvispat ägg, strö över sesam och sätt in i ugnen på 225 grader ca 9-12 minuter beroende på ugn. Bröden ska få fin färg på toppen.
Låt svalna och njut!!! Dela och bred på lite smör, sååå galet gott!!
Vill även passa på att tipsa dig om min bok Matbröd, den perfekta presenten till dig själv eller någon du vill överraska lite extra. Jag är så glad och stolt över att jag har gjort den här boken och jag hoppas du vill dela den med mig:)Att baka är så himla fantastiskt och att med enkla medel kunna skapa något så gott! Underbart. Boken finns bland annat här om du klickar på länken nedan.
Klicka HÄR för att komma till min bok
Ha en fin kväll, kram