(Reklam för min bok i inlägget)
Yoghurtfrallor med linfrö (glutenfria)
Proteinrika yoghurtfrallor med linfrö som är helt perfekta till frukost, mellanmål eller varför inte till salladen eller soppan. Dessa är enkla och snabba att göra, ingredienserna rörs bara ihop, klickas ut på plåten och gräddas på direkten. Ingen jäsning så de är klara snabbt. Jag gillar att fylla de med naturell färskost, spenat och tomat. Avokado med lite flingsalt är också supergott tillsammans med lite sallad och färskost. Hade dock ingen mogen avokado hemma idag.
Men testa dessa eftersom de innehåller både ägg, yoghurt och havregryn så har du en fin frukost att plocka med dig i veckan till jobb eller skola tex.
Du har väl förresten inte missat att jag släppt en helt egen bok om matbröd, en massa goda recept samlade i en bok. Jag är så himla glad och stolt över den och hoppas att du också kommer gilla den. Perfekt present till dig själv, som en gå-bort-present, födelsedagspresent eller som julklapp nu när julen närmar sig. Länk till boken hittar du HÄR!!
Yoghurtfrallor med linfrö (glutenfria) 6 st
3 stora ägg
200 g grekisk yoghurt (naturell på burk kör jag, turkisk funkar också bra)
5 dl havregryn (vill du göra glutenfria så använd glutenfria havregryn)
1/2 dl hela linfrön (kan uteslutas)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
Topping:
Linfrö
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
Blanda ihop yoghurt och grekisk yoghurt i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och rör om till en röra.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper och klicka ut 6 kluttar/bröd.
Jag tog lite linfrö på plåten där varje bröd skulle ligga men det är inget måste.
Strö linfrö på toppen, kan också uteslutas eller ersättas med andra frön.
Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda ca 20 minuter tills bröden fått lite färg på toppen och i botten.
Låt svalna lite och servera. Fyll med det du gillar:)
Bilden ovan visar hur brödet ser ut ogräddat.
Lycka till:) Och hoppas din dag blir fin!
Kram