Kolasnittar med choklad, mandlar och flingsalt
Vet inte vad jag ska säga för att få er att göra de här men de är helt otroliga, helt fantastiska, magiska, enormt goda. Tänk er den där lite sega kolakakan med lite smak av ingefära tillsammans med mjölkchoklad, geisha, dumle, mandlar och sen toppat med flingsalt för att lyfta det en extra nivå.
Ja, hoppas ni förstår att ni MÅSTE testa, har du en stund över och vill göra något riktigt gott så gör de här… Du kommer inte ångra dig och skulle du mot all förmodan ångra dig kan du skicka dem till mig *Blink*
Du behöver:
1oog smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 krm vaniljpulver
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
Topping:
200g mjölkchoklad (Smält)
12 dumlekolor
12 geisha
12 mjölkchoklad
1 stor näve mandlar
Flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop socker, smör och sirap tills du får en slät smet.
Blanda vaniljpulver, vetemjöl, bikarbonat och ingefära i en skål och vänd ner i smeten.
Blanda ihop till en deg.
Dela degen i 3 lika stora delar och forma varje del till en korv som är ca 25-30 cm. Lägg de tre korvarna en bit från varandra på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut korvarna lite lätt.
Sätt in i ugnen ca 10-12 minuter tills de blir lätt ljusbruna.
Under tiden smälter du 200 g mjölkchoklad över ett vattenbad.
När kakorna är klara i ugnen så ta ut dem och bred på mjölkchokladen lite försiktigt.
Dela längderna i sneda bitar ca 3 cm breda.
Hacka den övriga chokladen och mandlarna och strö över. Toppa med flingsalt och låt stelna.
ÄT OCH NJUT!!
I morgon är den stora dagen JULAFTON här hoppas ni alla får en fin uppesittarkväll och en bra morgondag.
God Jul till er alla, nu ska jag slå in resterande mängd julklappar, det är typ alla vilket känns rätt jobbigt just nu. Får väl slå på lite julmusik och jobba på.
Kram