Våffelplättar med räkor
Våffelplättar med räkor, ja det har var grymt gott. Enkelt att göra, så söta små tapas och ruggigt goda. Perfekt som förrätt eller lite gott tilltugg. Anledning till namnet är att jag använt min vanliga hederliga våffelsmet och gjorde plättar av den istället för våfflor. Fyndigt va? Som sagt, testa!!
Våffelplättar med räkor:
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/4 dl strösocker
1 äggula
2 1/4 dl mjölk
60 g smör
1 äggvita
Topping:
Creme fraiche
Rödlök
Färska räkor
Stenbitsrom
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk och äggula. Vispa så allt blandas.
Tillsätt mjölkröran i mjölblandningen och rör till en slät smet.
Vispa äggvitan i en bunke till ett hårt skum. Vänd ner äggviteskummet försiktigt i bunken och rör lite lätt så allt blandas ihop. Låt svälla ca 10 minuter.
Stek små runda plättar gärna i en plättlagg, vänd på dem så de får färg på båda sidorna och blir genomstekta. Låt dem svalna.
Toppa våffelplättarna med creme fraiche, hackad rödlök, räkor och stenbitsrom.
Ät och njut för det är fantastiskt gott!
Gillar du mina Våffelplättar med räkor? Testa dem på direkten…
Ha nu en fin kväll, nu blir det mys framför kaminen med lite tv också. Hör inte till vanligheten att jag slappar framför tv’n men idag har jag inte suttit still en sekund så det kan behövas.
Kram❤️