![Hjärtbakelse med choklad](https://i0.wp.com/media.victoriasprovkok.se/2025/02/IMG_3269.jpeg?resize=700%2C700&ssl=1)
Hjärtbakelse med choklad
14 februari och Alla Hjärtans Dag, brukar du fira?
Vi brukar fira med lite god mat och någon god dessert här hemma, eventuellt något litet paket.
Idag var tanken att vi skulle åka till Romme och åka skidor men vi bytte dag till söndag istället. Då var det inget riktigt planerat för idag men det blev ju en bra dag ändå såklart.
Jag jobbade en del, tog en promenad och sen passade jag på att baka dessa supergoda och väldigt enkla bakelser som är formade som ett hjärta. De serverades med en klick grädde och blev den perfekta desserten! Klara på under 30 minuter och redo att fotas i dagsljus (innan solen gick ner, där var jag snabb) och serveras efter kvällens middag! Det behöver inte vara svårare än så att lyxa till det lite extra. Och visst, ett hjärta lyxar till alla dagar, inte bara denna dag.
![Hjärtbakelse med choklad](https://i0.wp.com/media.victoriasprovkok.se/2025/02/IMG_3266.jpeg?resize=700%2C525&ssl=1)
Hjärtbakelse med choklad 6 st
Botten:
3 ägg
1 3/4 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning och topping:
80g mjukt smör
120g naturell färskost (philadelphiaost)
1/2 dl kakao
2 dl florsocker
Garnering:
Strössel
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader över och undervärme.
Vispa ihop ägg och socker fluffigt med en elvisp eller i en assistent, vispa ca 5 minuter.
Blanda ihop potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål och rör ner i äggvispet. Blanda väl så att allt blandas men vispa inte för hårt.
Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna 30×40 cm och sätt in i ugnen ca 4-5 minuter. Det går snabbt att grädda så håll koll så att den inte blir bränd. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Lossa på bakplåtspappret försiktigt men låt ligga kvar på plåten.
Stansa ut hjärtan, mina var ca 7 cm, det ska vara 3 hjärtan per bakelse och jag fick ut så jag kunde göra 6 stycken bakelser.
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen och toppingen med en elvisp tills du fått en slät och fin chokladkräm.
Bred ut chokladkrämen på varje hjärta, det ska alltså vara lite kräm mellan varje hjärta och sen även runt om och ovanpå. 3 utstansade hjärtan per bakelse hade jag.
Toppa med lite fint strössel och servera med vispad grädde. Galet gott!!
![Hjärtbakelse med choklad](https://i0.wp.com/media.victoriasprovkok.se/2025/02/IMG_3268.jpeg?resize=700%2C700&ssl=1)
![Hjärtbakelse med choklad](https://i0.wp.com/media.victoriasprovkok.se/2025/02/IMG_3263.jpeg?resize=700%2C525&ssl=1)
![Hjärtbakelse med choklad](https://i0.wp.com/media.victoriasprovkok.se/2025/02/IMG_3264.jpeg?resize=700%2C525&ssl=1)
![Hjärtbakelse med choklad](https://i0.wp.com/media.victoriasprovkok.se/2025/02/IMG_3271.jpeg?resize=700%2C700&ssl=1)
![Hjärtbakelse med choklad](https://i0.wp.com/media.victoriasprovkok.se/2025/02/IMG_3265.jpeg?resize=700%2C700&ssl=1)
![Hjärtbakelse med choklad](https://i0.wp.com/media.victoriasprovkok.se/2025/02/IMG_3267.jpeg?resize=700%2C700&ssl=1)
Glad Alla Hjärtans Dag till dig! Glöm inte bort hur värdefull just du är. Kram